Ally McBeal 6/100

Eind vorige eeuw was er nog geen Netflix en het internet was nog zo sloom dat je geen series kon kijken. Dus zat ik iedere week voor de tv als mijn lievelingsserie, Ally McBeal, begon. Calista Flockhart speelde een jonge dertiger die in een duur advocaten kantoor werkte. Zelf had ik net voor de eerste (en laatste) keer een baan en had daarnaast net mijn eigen bedrijf gestart.

We hadden ogenschijnlijk niets gemeen, maar de serie ging natuurlijk over liefde, relaties en hoe we ons leven zin geven. Ally was heerlijk dwars en eerlijk en probeerde ondanks haar overduidelijk foute werk, toch integer te zijn. En er waren de liedjes van Barry White.

Toen mijn man (toen mijn vriendje) mij de DVD box voor mijn verjaardag gaf met alle seizoenen, vond ik dat eerst overdreven. Maar het feit dat hij ook die kant van mij zonder een spoor van kritiek accepteerde, gaf me het gevoel dat ik goed zat met hem. Ik zal eens zoeken of we nog een apparaat in huis hebben dat DVD’s afspeelt. Ik ben benieuwd.


Kijk hier een paar favoriete Ally Mc Beal quotes: https://youtu.be/4wuTiTSDu3E


Kijk hier voor een overzicht van alle portretten.