Ally McBeal 6/100

Eind vorige eeuw was er nog geen Netflix en internet was nog zo sloom dat je geen series kon kijken. Dus zat ik iedere week voor de tv als mijn lievelingsserie begon. Calista Flockhart speelde een jonge dertiger die in een duur advocaten kantoor werkte. Zelf had ik net voor de eerste (en laatste) keer een baan en was daarnaast begonnen met mijn eigen bedrijf.

We hadden ogenschijnlijk niets gemeen, maar het ging natuurlijk over liefde, relaties en hoe we ons leven zin geven. Ally was heerlijk dwars en eerlijk en probeerde ondanks haar overduidelijke foute werk, toch integer te zijn. En er waren de liedjes van Barry White.

Toen mijn man (toen mijn vriendje) mij de DVD box voor mijn verjaardag gaf met alle seizoenen, vond ik dat eerst overdreven. Maar het feit dat hij ook die kant van mij zonder een spoor van kritiek accepteerde, gaf me het gevoel dat ik goed zat met hem. Ik zal eens zoeken of we nog een apparaat in huis hebben dat DVD’s afspeelt. Ik ben benieuwd.