Portretten van vrouwen en voorouders

Charlotte Mutsaers 10/100

“Een gezicht zonder make-up vind ik saai.” dat zei de schrijfster Charlotte Mutsaers. Saai is wel het laatste woord dat ik zou gebruiken, als ik aan haar denk. Haar wereld is soms als een sprookje, met boeken als Zeepijn of Paardenjam. Ze neemt geen blad voor de mond. “Mensen eten is niet erger dan dieren eten.” las ik in een interview.

Er is een mooi zelfportret, met hond. Dus ik aarzel. Maar ze hoort in mijn serie, ik hield enorm van haar in mijn jonge jaren, van haar werk, haar liefde voor dieren en haar levenslust.

Waartoe zijn wij op aarde? Om een passend rokje te dragen en er weer uit te stappen als de tijd daar is.

Charlotte Mutsaers

Hier kun je een podcast luisteren met Charlotte Mutsaers op de website van Mister Motley, met ook veel informatie over haar werk en leven.


Kijk hier voor een overzicht van alle portretten.