Portretten van vrouwen en voorouders

Fré Dekkers

Luister hier hoe ik bijna een uur lang vertel over het creatieve proces en The Artist’s Way in de podcast van Arie Boomsma over routines.

Arie spreekt met Frederike Dekkers, die een expert is op het gebeid van’The Artist ’s Way’. Frederike leeft zelf naar het boek van Cameron, geeft cursussen en kan als geen ander vertellen over het bijzondere van het boek. Een gesprek over tijd voor jezelf creëren, je innerlijke criticus en hoe je van slachtoffer naar avonturier kan gaan.

Voor het eindexamen van de kunstacademie in 1991 schilderde ik een jaar lang het blauw van de schemering. Ik woonde in een oud-klaslokaal met grote ramen op het westen. Iedere avond zag ik de kleur van lucht veranderen, een oneindig aantal tinten blauw. Dat wilde ik vastleggen, ook al wist ik dat dat onmogelijk was. Nu komen al die blauwe kleuren terug in de portretten van mijn voorouders en de 100 vrouwen.

Wat begon als afleiding tijdens de lockdown van 2021, werd een onderzoek naar vrouw-zijn en een serie portretten van honderd vrouwelijke kunstenaars, schrijfsters, politici, musici en wetenschappers.

Kijk hier wat Flow schreef over mijn honderd portreten.

Na de kunstacademie werkte ik als fotograaf, journalist, loopbaanadviseur, coach en trainer. Mijn liefde voor tekenen en schilderen bleef en sinds 2017 maak ik illustraties, muurtekeningen en portretten, voor mezelf en in opdracht.

Sinds 2008 begeleid ik Artist’s Way trainingen en weekenden. Een praktische methode om creatieve blokkades op te lossen. Kunstenaars, advocaten, kappers, schrijvers, iedereen heeft baat bij meer creativiteit. Lees meer over The Artist’s Way

Contact

Heb je vragen of wil je overleggen over een opdracht?
Neem contact op via mail info@fredekkers.nl of via onderstaand formulier:


  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Telefoonnummer

  Onderwerp

  Uw bericht

  t: 06-14208234 (kantooruren)

  Fré Dekkers en The Artist’s Way

  Naast illustrator en schilder ben ik ook Artist’s Way trainer en coach.

  De Artist’s Way, heeft wereldwijd miljoenen mensen geïnspireerd tot het uitvoeren van (creatieve) plannen.

  Maak tijd voor je dromen en vertaal je verlangens naar concrete stappen.

  Kijk hier voor Artist’s Way Training