Frederike Dekkers

Waar ik van hou

Foto: Lucy Lambriex

Voor het eindexamen van de kunstacademie schilderde ik een jaar lang de kleur van de schemering. Onmogelijk. Maar zo fijn om te doen. Het plezier om iets te maken is met niets anders te vergelijken. Waar ik ook van hou zijn mensen en dan vooral als ze hun ware aard laten zien. Daarom is mijn werk zo leuk.

Blij word ik van vroege Pixar films,  de strandbeesten van Theo Janssen , de tekeningen van Nynke Kuipers en fietstochten met Daan.

Opleiding en achtergrond

In 1984 begon ik met psychologie aan de Universiteit van Utrecht. Na twee jaar besloot ik dat ik veel te jong was om met mensen te werken en ging naar de Kunstacademie in Arnhem, waar ik in 1991 afstudeerde.

In de periode 1998-2001 volgde ik drie jaar NLP trainingen aan het IEP, de practitioners, de master en de health certificate training.

Sinds 2009 ben ik geraakt door systemisch werk. Ik volgde de basis opleiding familie- en organisatie opstellingen bij het Hellinger instituut in Groningen en het verdiepingsjaar bij Inge Land.

Veel heb ik geleerd over mijzelf en het werken met mensen van Ad Stemerding, bij wie ik jaren retraite en meditatie weekenden volgde in  Alandi.

fietstocht

Foto: Fré Dekkers

Tekenles volg ik nog steeds bij Helga Kos in haar prachtige atelier De Kraamkamer.

Maar het meeste heb ik misschien nog wel geleerd van mijn ouders. Zij zijn een voorbeeld voor mij in hoe ze het leven vorm hebben gegeven. Ik schreef daarover een keer een een kort stukje op mijn blog.

Heb je een vraag, neem contact op
via mail: frederike@theartistsway.info
of bel 06-14208234 (kantooruren)

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren