Jameela Jamil 25/100

Jameela stal mijn hart als Tahani in de filosofische comedy ‘The Good Place’. Het was niet haar droom om actrice te worden, maar de rol paste haar als een zijden handschoen. Pas later hoorde ik dat ze actie voert, bijvoorbeeld tegen het advertenties voor laxeermiddelen die aan tienermeisjesworden verkocht om af te vallen. Of tegen Kim Kardashan die lollies promoot waarvan je zou afvallen.

Ze heeft zelf geleden aan anorexia en zegt nu nog schade te hebben aan de middelen die ze gebruikte in die tijd. Ook lijdt ze aan ‘body dismorphia’, in het Nederlands wordt dit wel ingebeelde lelijkheid genoemd. Het is bijna niet voor te stellen, maar zoals ze zelf zegt, ‘ik zie niet wat jullie zien als ik in de spiegel kijk’. En ik denk dat dat voor heel veel mensen herkenbaar is. Op haar platform de ‘I Weigh Community’ staan interviews artikelen.

I’m not a superhero,but I would like to try and help people.

Jameela Jamil