Portretten van vrouwen en voorouders

Julia Cameron 20/100

The Queen of change’ werd ze onlangs genoemd door de New York Times. Julia Cameron is vooral bekend door haar boek ‘The Artist’s Way’ uit 1992, dat nog steeds actueel is. Het boek vertelt je dat iedereen creatief is en belooft je een uitweg uit creatieve blokkades. Toen ik in 1995 haar boek in handen kreeg, wist ik: dit boek gaat over mij.

Het boek vraagt je om dagelijks drie bladzijdes te schrijven. Dit zijn de beroemde Morning Pages, als je ze langere tijd schrijft, veranderen ze je leven. Het klinkt bijna te eenvoudig, maar ik kan uit eigen ervaring zeggen dat het waar is. Ze geven mij nog steeds structuur, moed, daadkracht en inzichten. Ze zijn een soort rustpunt in mijn dagen, juist in deze tijd ben ik er weer heel blij mee.

Julia Cameron deed meer dan de Artist’s Way schrijven, ze schreef musicals, romans, theaterstukken, ze was journalist. Het fijne is, dat ze zelf nog steeds toepast wat ze haar studenten leert. Dat is voelbaar als je haar ontmoet. Gelukkig is haar methode vrij is voor iedereen om toe te passen. Daardoor geef ik sinds 2008 mijn Artist’s Way trainingen. Honderden mensen heb ik zien opbloeien, het blijft een wonderlijk en mooi gebeuren.

Take one small daily action, instead of indulging in the big questions of life.

Julia Cameron

Lees hier een artikel over Julia Cameron in de NewYork Times uit 2019


Kijk hier voor een overzicht van alle portretten.