Portretten van vrouwen en voorouders

Malala Yousafzai 58/100

Portret van Malala Yousafzai

Malala Yousafzai was elf jaar toen ze begon met bloggen over haar leven onder het regime van de Taliban. Een bewind dat vrouwen en meisjes verbood deel te nemen aan onderwijs en andere delen van het openbare leven. Drie jaar later werd ze na een examen in de bus op weg naar huis beschoten. Ze werd in haar hoofd geraakt en overleefde het maar net.

Na haar herstel vervolgt ze haar strijd en reist ze de wereld rond om interviews te geven en aandacht te vragen voor de situatie van vluchtelingen wereldwijd. Op haar zeventiende wordt ze de eerste Pakistaanse en de jongste mens die een Nobelprijs ontvangt. Op een leeftijd waarop ik vooral bezig was met vriendjes en uitgaan, spreekt zij haar speech uit voor de wereld. Naast haar eigen studie blijft ze actie voeren met als belangrijkste doel dat alle kinderen in de wereld toegang krijgen tot onderwijs.

So let us wage a global struggle against illiteracy, poverty, and terrorism, and let us pick up our books and pens. They are our most powerful weapons.

Malala Yousafzai

Kijk hier voor de website van Malala Yousafzai en haar Malala Fund waarmee ze vecht voor toegang tot onderwijs voor jonge vrouwen


Kijk hier voor een overzicht van alle portretten.