Portretten van vrouwen en voorouders

Martha Graham 8/100

Dans vond ik altijd saai om naar te kijken. Totdat iemand me meenam naar een voorstelling van de Martha Graham Dance Company. Ik kon in mijn lichaam voelen wat er op het toneel gebeurde. Het was niet zo zeer mooi, maar enorm aangrijpend. Ik heb daarna zelf een cursus moderne dans gedaan. Het was heerlijk, er kwamen al snel weer andere dingen voorbij die voorrang kregen.

Misschien moet ik daar gewoon weer mee beginnen. Martha is zelf gaan dansen toen ze 16 was, voor een danser stokoud. Ze was vooral een bekend als geniale choreografe en ze creëerde daarbij alle hoofdrollen voor zichzelf. Ze bleef dansen tot ze 75 was.

Age is the acceptance of a term of years. But maturity is the glory of years.

Martha Graham

Kijk hier voor een overzicht van alle portretten.