Nina Hagen

Nina Hagen 4/100

Meestal leerde ik nieuwe muziek kennen door de muren van mijn kamer, als mijn grote broer of zus nieuwe platen hadden gekocht. Maar deze vrouw ontdekte ik zelf via de radio. Met trillende vingers drukte ik snel de rode record knop samen met de play knop van mijn radio-casetterecorder in.

Gelukkig zat er een casette in, klaar om muziek op te nemen. Met rode oortjes luisterde ik naar het lied. “Unbeschreiblich weiblich”. ” Ich war schwanger, Mir ging’s zum Kotzen…” Zij durfde. Later hoorde ik dat ze operazangeres was. En dat ze zong met een andere held van mij, Herman Brood. Een mythe was geboren. En ik (13) zong met veel plezier luid mee.

Warum soll ich meine Pflicht als Frau erfüll’n?
Für wen?
Für die?
Für dich?
Für mich?
Ich hab’ keine Lust, meine Pflicht zu erfüll’n
Für dich nicht
Für mich nicht
Ich hab’ keine Pflicht