The Artist’s Way

The Artist's WayDe Artist’s Way is een methode ontwikkeld door Julia Cameron, en heeft in de afgelopen twintig jaar miljoenen mensen geïnspireerd en geholpen om blokkades op te lossen. Zelf heb ik deze methode leren kennen in 1998 en het heeft mij toen enorm geholpen om weer met plezier te creëren. Sinds 2008 begeleid ik kleine groepen (6 tot 8 personen) die gezamenlijk dit avontuur aangaan.

Transformatie in twaalf weken

De Artist’s Way  bestaat uit twaalf  hoofdstukken. In twaalf bijeenkomsten van 2,5 uur doorlopen we het boek. Basis is het dagelijks schrijven van de ochtend pagina’s en wekelijks een uitstapje doen om je te inspireren; de ‘artist date’.

Door het toepassen van deze eenvoudige technieken kom je in een stroom versnelling en krijg je (weer) in contact met je eigen creativiteit. Je ontdekt wat je bezielt en plezier geeft en je leert hoe enthousiasme kunt inzetten als drijvende kracht. Je word je bewust van je eigen handleiding. Door te kiezen voor die dingen en de mensen die jou energie geven, bloei je op.

Meer tijd, meer energie…

Altijd al een boek willen schrijven? Een eigen bedrijf willen starten? Of zoek je nieuwe wegen omdat je ongewild zonder werk zit? Door de The Artist’s Way training krijg je energie en inspiratie en zet je concrete stappen!

Resultaten van The Artist’s Way training

Inspiratie: Je ontdekt (opnieuw) wat jou inspireert en wat jouw drijfveren zijn.

Opruimen van blokkades: je leert herkennen hoe jij jezelf blokkeert en ontwikkelt eenvoudige strategieën om ze te overwinnen

Avontuur: je zoekt letterlijk en figuurlijk nieuwe wegen waarmee je jezelf prikkelt en wakker schudt

Energie: goed voor jezelf zorgen, kiezen voor wat jou energie geeft, is belangrijk onderdeel van de Artist’s Way training. Hierdoor komt tijd, ruimte en energie vrij.

Synchroniciteit: door af te stemmen of het grotere geheel en te leven vanuit je intuïtie ervaar je hoe jouw dromen werkelijkheid worden, en word je je bewust van synchroniciteit.

Daadkracht: enthousiasme, niet ijzeren discipline wordt jouw motor, daardoor kom je veel gemakkelijker in beweging en geniet je van het zetten van stappen, meer bereiken met minder moeite

Mindfulness: de kracht van deze methode is dat je je focus verplaatst van later naar nu. Je bent niet alleen maar bezig met het resultaat maar krijgt plezier in het proces. Je kunt iedere dag iets doen om je doel dichterbij te brengen.

Basic Tools van de Artist’s Way

De Ochtendpagina’s:

drie handgeschreven pagina’s om de dag mee te beginnen, over alles wat er in je opkomt. Een bijzondere vorm van meditatie die je leven in beweging zet. Bij de BBC wordt het schrijven van ochtend pagina’s  inmiddels al door de organisatie aangemoedigd.

‘Waardoor de oefening werkt? Doordat je allerlei piekergedachten van je af schrijft, zitten die niet meer in de weg, doordat je je innerlijke criticus de mond snoert, en doordat het schrijven je in contact brengt met de fascinerende beelden in je brein’ Caroline Buijs in Flow Magazine over The Artist’s Way training die ze volgde bij Frederike Dekkers.

Lees hier het hele artikel in Flow Magazine

Meer Lezen over The Artist’s Way?www.theartistsway.info